29-годишната румънка Язмина Ростас беше арестувана след опит да открадне пари от клон

...
29-годишната румънка Язмина Ростас беше арестувана след опит да открадне пари от клон
Коментари Харесай

Румънка открадна пари от няколко банки в САЩ, ФБР я обяви като заплаха за националната сигурност

29-годишната румънка Язмина Ростас беше задържана след опит да открадне пари от клон на Първата национална банка на Омаха (FNBO) в град Грийли в окръг Уелд в щата Небраска, оповестява вестник “Адевърул ”.
Криминалното минало на жената включва кражба на 2300 $ от клон на FNBO в град Шейен и опит за грабеж в различен клон на FNBO в Уелингтън на 10 октомври, осведомят американските управляващи.
Начинът, по който е работила румънката, изуми проверяващите, отбелязва " Адевърул ". Жената е употребила тактичност, при която дава сума от банкноти с огромен номинал и изисква те да ѝ бъдат разменени за копюри с по-нисък номинал, само че при размяната и при възползване от невниманието на чиновниците нарушителят взима и двете купчини с банкноти. 
Полицията съумява да залови Язмина Ростас в деня, в който дамата помолила банкова служителка да смени 3900 $ в банкноти от по 100 $, само че касиерката споделила, че парите би трябвало да бъдат преброени зад гишето, като след това се е усъмнила и подала сигнал на органите на реда.  
При снемане на пръстови отпечатъци полицията получава сигнал от ФБР, идентифициращ Язмина Ростас като опасност за националната сигурност на САЩ и деен член на транснационална проведена незаконна група. Разследващите откриват, че в паспорта й има печати от Румъния и Мексико за 2022 година, само че няма печати от Съединените щати.
Язмина Ростас ще бъде изправена пред съда на 14 декември в съда на окръг Уелд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР